Carmeninae

Vierivä täti ei sammaloidu

Takku-Tilda ja velhon lumous

Vuonna 1996 elettiin Piikkiön Sipilänmäellä riemukasta peikkoaikaa, kun Carmeninae ideoi juhlavuotensa kunniaksi satumaisen laulunäytelmän. Varsinaisen käsikirjoituksen kirjoitti Elina Haavisto-Virtanen ja laulut sävelsi ja sanoitti Sari Venho. Näytelmän päähenkilönä ”lusmuili” peikkokylän laiskin peikko, kepposia rakastava Takku-Tilda, joka sai tehtäväkseen pelastaa koko loihditun peikkokylän väen velhon linnasta. Matkansa varrella Takku-Tilda kohtasi Sysikorven satumetsässä toinen toistaan kummallisempia olentoja ja muutenkin hankalaa matkaa yrittivät hidastaa vielä velhon pöljät varisapurit Reiska ja Raikku. Näytelmän lopusta löytyi myös kaikille saduille tyypillinen opetus: itsekäs Takku-Tilda oppi auttamaan ja arvostamaan muita.

Näytelmä sai hyvän vastaanoton niin lapsilta kuin aikuisiltakin ja siitä kirjoitettiin mm. seuraavaa:

”Elina Haaviston musiikkinäytelmässä on tutuista kukinnoista sidottu mukavia satukimppuja ja kaikki laulavat, kuten kymmenvuotisen Carmeninae-yhtyeen tekemässä lastennäytelmässä pitääkin: hupsusti ja nuotilleen, veikeästi ja jetsulleen.”
Turun Sanomat / Erkki Kanerva 31.7.1996

”Takku-Tilda ja velhon lumous on valloittava sekoitus satua, musiikkia ja absurdia huumoria. Hyväntuulinen esitys lumoaa niin lapset kuin aikuisetkin.”
”Omassa lajissaan ehdottomasti kesäteatterin huippua!”
Kunnallislehti N:o 59 1.8.1996