Carmeninae

Vierivä täti ei sammaloidu

Suomen Paras Kuoro 2009

 

Vuonna 2009 Carmeninae pääsi mukaan tekemään Suomen paras kuoro -ohjelman ensimmäistä tuotantokautta. Toukokuun karsinnassa vetäistiin pakollisen Paratiisin lisäksi tarinaa Onnisonnista ja Leilalehmästä niin antaumuksella, että eiväthän ne voineet millään jättää meitä rannalle.

1-karmensiitat Nina 538Ensimmäinen totinen koitos oli edessä 12.9. kun akkelit täältä kaukaa maalta matkasivat Pasilaan tekemään ohjelmasarjan ihka ensimmäistä suoraa lähetystä. Vastaan asettuivat kuorot Helsingistä (Sibeliuslukion kamarikuoro) ja Lahdesta (Lahden gospelkuoro). Päivä oli pitkä kaikkine harjoituksineen ja soundchekkeineen, mutta sen verran oli porukassa virtaa illan suorassa lähetyksessä jäljellä, että lauloimme itsemme yleisön suosikeiksi. Kyllä siitä riemu repesi, tuntuihan jo pelkkä kisaan mukaan pääseminen tosi upealta.

1-karmensiitat Nina 464Pääsimme kisassa siis toiselle kierrokselle, mikä todellakin oli hurja yllätys. Palasimme Pasilaan 10.10. kisan ensimmäiseen puolivälierään, jossa saimme vastaamme huiman kovat kuorot: Philomelan, Kuopion nuorisokuoron sekä Sibeliuslukion kamarikuoron. Päivä oli ihan yhtä huikea kuin ensimmäinenkin studiopäivä kuukautta aiemmin ja suoran lähetyksen tunnelma katossa. Esitys meni nappiin, mutta jatkopaikat tuosta erästä menivät muille. Kotimatkan railakkaista juhlatunnelmista olisi voinut kuvitella, että olisimme vielä olleet jatkossa, mutta meillä riitti juhlittavaa tässäkin sijoituksessa ja oikeastaan koko upeassa kokemuksessa, jota emme ihan heti unohda.

Carmeninae onnittelee lämpimästi Kuopion nuoria upeasta voitosta. On ollut ilo seurata heidän menestystään myös kisan jälkeen. Ja kuten todettu, me tätit muistelemme tätä vielä pitkään: ”muistaksää sillon ku oltii siäl Pasilas…………” Kiitos että saimme olla mukana.