Carmeninae

Vierivä täti ei sammaloidu

Rakkaat kassasisaret

Kuoron 30v-juhlashöyn tekeminen oli yksi kuoron historian suurimmista projekteista: oli ideoita uusista biiseistä, abstrakti ajatus shöyn ydinajatuksesta ja vuosi aikaa. dirlanraaJohtaja sovitti kynä sauhuten, sitten treenattiin, koitettiin kirjoittaa loistoideaa paperille, opeteltiin stemmoja ulkoa, tehtiin koreografiaa, kirjoitettiin dialogia, muokattiin ja möyhennettiin esityksen rakennetta uudelleen ja uudelleen. Syyskuun 17. päivänä 2016 Rakkaat kassasisaret shöy täytti Sigyn kaksi kertaa ja haltioituneen palautteen pohjalta lienee oikeutettua sanoa, että kuoro onnistui!

heilutttaaaPäätoimine naine -esityksen yltiöriehakkaista tunnelmista mennään tässä shöyssä astetta syvemmälle. Kuoron perusperiaatteiden mukaisesti esitys on viihdyttävä ja hauska, tottakai, mutta jos aiemmin seilattiin tunneskaalalla hilpeästä itkunauruun, nyt käydään myös tummissa vesissä. Esitys koostuu lauluista ja pienistä draamallisista palasista, jotka yhdessä muodostavat sellaisen kokonaisuuden, josta hyvinkin erilaisissa elämäntilanteissa olevat ihmiset löytävät tarttumapintaa. Kuoro haluaa antaa kuulijalle voimaa, rohkeutta ja uskallusta, upean kuuntelukokemuksen ja visuaalisesti näyttävän shöyn, josta puhutaan pitkään ja joka on pakko kokea uudelleen. Tunnelmasta toiseen mennään konstailematta. Eräs yleisöpalaute kiteyttää katsomossa oloa osuvasti: ”Nauroin ja itkin samaan hengenvetoon”. Nessut mukaan.

Rakkaat kassasisaret shöy vie meidät tuikitavallisen marketin tuikitavalliseen kassajonoon. Sieltä löytyy bikshuttuikitavallisena kauppapäivänä elämän koko kirjo: joku jonottaa ajatuksissaan, kenties murheellisena, toinen taas hehkuttaa hyvää onneaan koko jonon -tai koko marketin kuullen. Yhtä kaikki, kun sekaan vielä heitetään yltiöavulias konsulenttihenkilö uskomattoman uuden tuotteensa kera, on soppa valmis. Tarjoillaan kuumana!