Carmeninae

Vierivä täti ei sammaloidu

Operaatio Sissisiskot

Vuoden 2001 kohokohdaksi muodostui teatteriproduktio Operaatio Sissisiskot, jossa naiset rymistelivät armeijan miehisessä maailmassa. Salaisen operaatio Sissisiskojen kertausharjoitukset kokosivat kesäleirille melkoisen kirjon kauniimman sukupuolen edustajia sekä erilaisten sattumusten kautta myös kaksi naiseksi pukeutunutta miestä. Kolmaskin uros leiriltä löytyi: lipevä ja lirkutteleva ylivääpeli Kasanen, joka yhtäällä luimisteli pakoon päällekäyvää luutnantti Martta Majuria ja toisaalla vokotteli kertaajia kanssaan lemmenleikkiin. Peli oli leirin johdon osalta pelattu jo alkumetreillä ja niinpä näissä kekkereissä sattui ja tapahtui enemmän kuin keskivertokauneissajarohkeissa vuoden aikana. Ja kun Carmeninaen naiset häärivät lavalla, kaikkea draamaa ryydittivät upeat musiikkinumerot koreografioineen.

Näytelmän käsikirjoituksen taakse kätkeytyivät idearikkaat sopraanot Janika Nurmi, Susanna Salo ja Leena Eskonen. Elina Haavisto ja Sari Venho hoitivat näytelmän musiikillisen suunnittelun. Jälkimmäinen jopa sävelsi ja sanoitti suurimman osan lauluista.  Näytelmän puvustus ja lavastus toteutettiin nekin kuorolaisten omin voimin. Kun puikoissa vielä hääri ohjaaja Reetta Vehkalahti ja joukkiota täydennettiin muutamalla vierailevalla näyttelijällä, oli paketti valmis.

Lehtiarvosteluissa Sissisiskoista tykättiin ja lehterit täyttyivät ilta illan jälkeen, mutta kaikkein tärkeintä taisi kuitenkin olla se yhteinen tunne: me teimme sen! Valtava projekti, valtavasti työtunteja ja valtava onnistumisen ilo.