Carmeninae

Vierivä täti ei sammaloidu

Syntyhistoria

 

1-IMG_9699Olipa kerran Piikkiön pitäjässä kanttori, jolla oli vireästi toimivat lastenkuoro, kirkkokuoro ja nuortenkuoro. Viimeksimainitussa oli kovasti lauluintoisia plikkoja useampi ja siitä se ajatus sitten lähti: perustetaan joku porukka, joku pieni kokoonpano ja lauletaan kaikkea ihanaa viihteellistä musiikkia. Joo ja otetaan joku hyvä iskevä nimi; ollaan Ellun Enkelit! Elettiin vuotta 1986. Tukat tötteröllä noustiin eka kertaa lavalle Piikkiön kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa.

Ihan alkuun ryhmässä oli liikkuvuutta suuntaan jos toiseenkin, mutta vielä 80-luvun puolella kasassa oli 12 naisen ydinjoukko, joka on mukana edelleen. Ensimmäisen toimintavuoden lopulla käytiin läpi myös suuri nimikriisi, kun enkeleistä haluttiin vaihtaa johonkin …no johonkin svengaavampaan. Nimeksi valikoitui lopulta Piikkiön yläasteen silloisen historianlehtorin, Rauni Hietasen, ehdottama Carmeninae. Se on latinaa ja tarkoittaa naislaulajia.

Vuonna 1988 kuoro lähti koittamaan siipiensä kantavuutta nuorison taidetapahtumaan. Ensin paikalliset karsinnat, alueelliset ja lopulta osallistuimme suureen finaaliin Imatralla. Palautteessa kaivattiin nuoriin naisiin hieman enemmän potkua tai ytyä. Eipä mitään, mehän laitoimme kaasun pohjaan: lisää tehoja treenaamiseen, jotta sitä kaivattua ytyä joskus löytyisi.