Carmeninae

Vierivä täti ei sammaloidu

2010 -luku

 

1-karmensiitat Nina 587Uudelle vuosikymmenelle tullessa teeveekeikan nostattamassa aallossa esitettiin Päätoimista naista aina Helsinkiä ja Veteliä myöten. Veteliin naiset matkasivat paikallisen Äänipäät -mieskuoron kutsumina Vetelin Vestivaaleille, missä Carmeninaen lisäksi oli enemmänkin turkulaista laulukauneutta. Aino -kuoro oli niin ikään kisaillut Suomen parhaan kuoron tittelistä kuten Äänipäät ja Carmeninaekin ja osallistui myös kesäisen leppoisaan vestivaalitapahtumaan.  Syksyllä 2010 elo oli melko tasaista, nimittäin tähän vuoteen osui hassu sattuma: johtajan ankarista lisääntymissäännöistä huolimatta kahdella laulajalla samasta äänestä (!) oli laskettu aika täsmälleen samana päivänä. Keikkasyksy olikin varsin rauhallinen näiden rikkureiden hoivaillessa vauvojaan kotosalla.

Syksyn 2008 aikana käynnistetty levyprojektimme saatiin myös vihdoin pakettiin, kun uuden uutukaisen pitkäsoittomme Olokuvia levyjulkkareita vietettiin alkuvuodesta 2011. Levynteko ei ollut naisille lainkaan helppoa. Voit lukea lisää sen synnytystuskista täältä.

Kuorokisailuputkikin sai taas jatkoa vuonna 2012, kun viihdekuoroliitto järjesti kilpailut Kaarinassa, ihan kotikentällä. Mukavastihan kisa taas meni ja varsin vaikuttavaa oli laulaa yhdessä kaikkien kuorojen kanssa kisojen pakollinen biisi Kaksi vanhaa puuta.

1-karmensiitat Nina 788-001Pitkästä aikaa Carmeninae panosti joulunaikaan. Vuosikausia joulukuut oli rauhoitettu työkiireille, lasten joulujuhlille ja sen sellaiselle. Jotenkin nyt vaan oli aika kypsä uudenlaiselle joulushowlle, joka yhdistää hempeän joulutunnelman ja karmenziittojen ränttätänttäviihteen herkullisella tavalla. Carmeninae JoulunpuNAISENA sai ensiesityksensä joulun 2011 alla Turussa ja seuraavana jouluna sen rinnalle kaivettiin esiin myös Joululegenda, jota esitettiin kotikirkon lisäksi myös mm. Lemun kirkossa. Joulukonsertit ovat loistava tapa virittäytyä itsekin joulutunnelmaan.

1-IMG_6654Kolmenkympin ikää lähestyvä kuoro teki myös muutaman pidemmän keikamatkan 2010 –luvun alkupuoliskolla. Virossa, Haapsalussa saatiin nauttia Päätoimisen naisen vauhdikkaista käänteistä vuonna 2013 ja vielä samana vuonna akkelit pakkasivat matkalaukkunsa uudelleen ja matkasivat keskelle kauneinta Lappia. Ylläs a cappellas –tapahtuma oli osunut jonkun silmiin netissä ja pitihän sellaiset karkelot käydä paikan päällä tsekkaamassa. Paikalla oli paljon kuoroja pääasiassa pohjoisemmasta Suomesta, mutta oli joku muukin eksynyt paikalle etelästä asti. Tuossa tapahtumassa pääsimme mm. esittämään Finlandia- hymnin yhdessä kaikkien kuorojen kanssa Yllästunturin huipulla sekä kirjoittamaan nimikirjoituksia huimaan menestykseen johtaneen esityksen jälkeen. Reissu oli kaikkineen suorastaan hykerryttävän onnistunut, eikä vähiten siksi, että Lapissa syyskuun alku oli lämpimin moneen kymmeneen vuoteen. Kuvia ylläksenvalloituksesta täällä.

Ylläshuumassa elettiinkin sitten aika pitkään varsinkin kun jo Ylläksellä meitä alettiin kiinnittää esiintyjiksi Levin seuraavan syksyn teatterifesteille. Päätoimisia naisia oltiin taas v. 2014 useamman kerran heti alkuvuodesta ja muutenkin keikkaa tuntui olevan melkoisesti. Kesää kohti kuljettaessa mieleen muistuivat Ylläksellä käydyt keskustelut; mikäs teatteritapahtuma siellä Levillä oikein olikaan ja että mekö pääsisimme sinne esiintymään. Kyse oli Staalon teatterifesteistä, varsin suuresta tapahtumasta, jossa tulisi vuonna 2014 esiintymään valtakuntamme eturivin näyttelijöitä ja niiden rinnalla Carmeninae. Ihan oikeasti.

1-DSCN0303Levillä syyskuun 2014 lopussa elettiin sitten hienoja hetkiä. Kaikkina näinä vuosina kun olemme keikkaa tehneet olemme saaneet tapella äänentoiston kanssa melkeinpä joka paikassa, missä sitä on vaadittu. Aina on ollut jotain pielessä tai meidän toivomamme järjestelyt eivät ole ihan onnistuneet. Mutta armon vuonna 2014, syyskuussa, akkelit seisoivat Hullu Poro –areenan lavalla ja olivat haljeta ilosta. Ison iso estradi, ammattimies puikoissa ja äänentoisto pelasi kuin unelma. Kuoro lauloi sydämet pakahtuen upeasti Staalon teatterifestien avajaisissa täpötäydelle katsomolle. Siitä ei paljon keikka voi parantua. Lisää tunnelmia tuosta reissusta täällä.