Carmeninae

Vierivä täti ei sammaloidu

Ylläs a cappellas 2013

Posted by in on maanantai, tammikuu 12, 2015 |

Ylläs a cappellas -tapahtuma painuu karmenziittojen muistolokeroihin yhtenä hienoimmista kokemuksista ikinä. Syksyinen tunturi näytti meille kauneimmat kasvonsa lämpötilan noustessa jopa lähelle 20 astetta ja ruskan tehdessä tuloaan. A cappellas -tapahtuma toi yhteen paljon kuoroja, joiden kanssa oli tarkoitus jakaa kuorolaulun ihmeellistä ilosanomaa: laulaa yhdessä, nauttia  muiden esityksistä ja esiintyä tietysti myös itse. Kilpailemista ei tässä tapahtumassa harrastettu vaan tarkoitus oli ottaa sillä lailla ”lappilaisen” rennosti ja vaan nauttia.

Nauttimisen nämä naiset osaavat. Patikkaretket upeissa maisemissa, kiipeäminen tunturin huipulle ja maisemien ihastelu olivat mahtavaa vastapainoa esiintymisten tuomalle huomiolle. Tuskin on Carmeninae ikinä ollut sellaisessa pyörityksessä, kuin mihin Ylläksellä jouduimme. Meidän tyylimme tehdä asioita oli erilainen ja uusi ja pisti kylät tunturin molemmilla puolilla sekaisin. Moisesta huomiosta taisivat akkelit jo hieman hämmentyäkin, mutta ainakin tanssittajia riitti iltajuhlassa aamuun asti.

Tämän matkan suomalla energiabuustilla mentiin sitten pitkälle seuraavaan vuoteen, jolloin sitten taas oli mielessä uudet kujeet. Kuka tietää vaikka joskus vielä palaisimme tunturiin.