Carmeninae

Vierivä täti ei sammaloidu

Staalon teatterifestit 2014

Posted by in on tiistai, tammikuu 27, 2015 |

Staalon teatterifestikeikka oli Carmeninaelle taas yksi uusi upea ennenkokematon juttu olimmehan tapahtuman esiintyjäkaartissa melko komeassa seurassa. Meiltä oli tilattu Päätoimine naine -kuinkas muutenkaan. Sen lisäksi pääsimme avaamaan koko tapahtuman avajaisillassa Hullu Poro areenalla ennen kuin lavalle astelivat Puntti Valtonen ja Jaana Saarinen.

Ylläs a cappellas -tapahtuman muistot olivat vielä tuoreena mielessä, kun matkaan lähdimme. Tarkoitus oli ottaa kaikki irti tunturilapin upeasta luonnosta sen lisäksi, että mielessä pyörivät tietenkin edessä odottavat keikat. Luonto näytti meille kirjaimellisesti kahdet kasvonsa niiden viiden päivän aikana, jotka eturinteen kupeessa asuimme. Yhtenä päivänä kapusimme lähes Levin huipulle Tuikkuun sakeassa lumipyryssä taapertaen ja tuulta vastaan taistellen, toisena pulahdimme Sammun savusaunasta Karsikkosuvannon hyisiin aaltoihin ja viimeisenä matkapäivänä ihastelimme leiskuvia maaruskan värejä upeassa aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Tehokkaat naiset pistivät ruskaretken ja ensilumet samaan pakettiin niin tuli luontoelämyksiä ikään kuin tuplaten.

Hullu poro areenan avajaiskeikka oli sitten se ensimmäinen koetus. Ja kuten jo todettu, olimme taivaassa. Olimme nimekkäällä estradilla ja areena täynnä väkeä. Ne äänentoiston suomat rajattomat mahdollisuudet kuoron esityksessä eivät ikinä unohdu. Kun laulettiin hiljaa, voitiin laulaa todella hiljaa ja yleisö kuuli kaiken kuulakkaana ja selkeänä. Fortet soivat mehevästi ja osuivat kuulijaa suoraan suoneen. Kuoromikityksen ongelmista ei ollut tietoakaan toisin kuin Päätoimista naista esitettäessä eturinteen päällä Levi Summitissa. Mutta meitähän eivät pienet hankaluudet siinä kohtaa haitanneet vaan päätoimisia oltiin juuri niin rinnat rottingilla kuin vain osaamme. Ja siitäkin keikasta jäi hyvä mieli. Sanoma oli tavoittanut kuulijansa. Paikalta poistui iloisesti hymyilevä ja kovasti kiittelevä yleisö. Lyhyesti: huippupaikka ja huippukeikat!