Carmeninae

Vierivä täti ei sammaloidu

Carmeninae?

 

Carmeninae ja kukatCarmeninae on kuoro Kaarinasta, Piikkiön kylästä. Tämä 16 naisen porukka on aloittanut yhteisen taipaleensa v. 1986 ja porskuttaa edelleen täydellä teholla. Kyseessä ei ole ”ihan vaan” kuoro, vaan nämä naiset ovat vuosien saatossa taipuneet vaikka millaisiin projekteihin: kesäteatteria, lastennäytelmää, kuorokilpailua (telkkarissakin!) sekä monenlaista konserttia ja showta. Ohjelmistosta kokoaa helposti ainekset niin ”hiljaiseen iltaan”, kirkossa esitettävään tunnelmapalaan, kuin myös railakkaisiin synttäreihin, pikkujouluhippoihin tai koko illan showesitykseen. Skaala on laaja, mutta pääpaino on viime vuosina ollut vahvasti huumoripitoisen viihteen tekemisessä.

1-mardytinde2Kuulijalle on ehkä nautinnollisinta – soivan laulun lisäksi – esitysten huolella mietitty visuaalinen ilme sekä laulujen lomassa lauottavat totuudet esim. naisen ja miehen elämän koukeroista ja törmäyksistä. Kuulijaa ei päästetä helpolla; keveässä show –esityksessä nauruhanat herutetaan auki heti alkumetreillä ja karmenineemaisen vinhat koreografiat haastavat tarkimmankin katsojan tarkkaavaisuuden. Kuoroa siis ei vain kuunnella vaan näköaistille on tarjolla yhtälailla herkkuja!

Hillitympi ohjelmisto niinikään nivotaan usein jonkin teeman tai idean ympärille. Sellaiset tunnelmapalat kuin Elämänkaari, Hiljaisuuden ilta ja Joululegenda ovat itkettäneet ja naurattaneetkin kuulijoita intensiivisellä ja elämänmakuisella otteella. Joskus ”vähemmän on enemmän”. Kuoro myös laulaa ja esiintyy sataprosenttisesti yleisölle, kuoronjohtaja kun ei koskaan ole tiellä. Laulajan ja kuulijan vuorovaikutushan on edellytys molempia koskettavalle kokemukselle.

1-Ludde31-Ludde2Kuoron jokerikortteina vilahtelevat keikoilla hillittömät hahmot: Ludmila ja Tarmo. Nämä yhden karmensiskon alter egot naurattavat helposti kuulijalta ”pissat housuun” ja tuovat kirpakan lisämausteen kuoron keikoille. Taas jotain, mikä erottaa tämän köörin monesta muusta. Tämä nainen keikkailee muuten myös yksinään. Ota yhteyttä.

10675741_10152822662604564_7462087442718586557_nCarmeninaen fanaattisimmat fanit puhuvat aina vaan ”karmenineen tytöt sitä ja karmenineen tytöt tätä”, vaikka tyttöjähän kuorossa ei varsinaisesti olla enää oltu vuosikausiin; yksi mummokin joukosta löytyy! Tytöttelyssä piilee kuitenkin jokin totuuden siemen: nämä naiset nauravat itselleen pidempää ikää viikottain treeneissä ja pysyvät aina vaan mieleltään nuorina ja simpsakoina! Kuoron mottokin on: Vierivä täti ei sammaloidu! Tyttökuorosta naiskuoron kautta mummokuoroksi vie tie, mutta hymy ei hyydy eikä laulun ilo lakkaa!